top of page

Hoe werkt de Blockbox?

We zetten 'de jongere' centraal

De Blockbox is een sociaal maatschappelijk curriculum voor jongeren van de 21e eeuw, voor zowel VO als MBO.

Blockbox werkt samen met alle organisaties en initiatieven om een antwoord te geven op de vragen van jongeren over de verschillende leef- en leergebieden. 

Zo maken jongeren kennis met de verschillende instanties en leren zij de weg kennen binnen de sociale infrastructuur. Op deze manier sluiten we aan op alle niveau's en ontwikkelingslijnen van de overheid en organisaties (denk o.a. aan burgerschapsvorming).

We werken structureel en integraal

Ieder jaar ligt de focus op een ander thema, maar elk jaar komen alle thema's aan bod. Structureel en integraal, dat is het uitgangspunt van de Blockbox.

 

Duurzaam werken aan de (persoonlijke) ontwikkeling van de volgende generatie, door ieder jaar op een gepaste manier in te zoomen op een bepaald thema. Wat er wanneer aan bod komt, wordt bepaald door de resultaten van de Blockbox-les, de vragen van studenten en focus van de school.

Schermafbeelding 2022-03-04 om 10.03.20.png

We zijn een actief netwerk

Bestaande uit lokale en nationale maatschappelijke organisaties, onderwijsinstellingen, overheden, onderzoekers en opvoeders. Samen werken we aan een positief pedagogisch klimaat.

 

Het actieve netwerk bestaat o.a. uit organisaties zoals Stichting Halt, Humanitas, Mondriaan, COC Limburg, Trajekt, @ease, RIEC, In2YourPlace, Kaleidoscoop, Universiteit Maastricht, Hogeschool Zuyd, Sexmatters, Gemeente Maastricht, IMAGINE.

Maak jongeren eigenaar van hun eigen ontwikkeling

De Blockbox maakt de sociale infrastructuur van de stad zichtbaar voor zowel scholen als jongeren. Het doel is om jongeren hun eigen weg te laten vinden binnen de sociale infrastructuur van de stad zodat zij zelf regie kunnen nemen over hun persoonlijke ontwikkeling.

Dit doen we door jongeren in een doorgaande lijn positief en preventief te informeren over allerlei leefgebieden. Dit zowel preventief als curatief maar ook analoog en/of digitaal. 

Zo wilt de Blockbox jongeren activeren om elkaar te steunen/adviseren om zo “veilig en gezond” op te groeien tot “burger-bekwame” volwassenen.

Heb je vragen?

Laat je gegevens achter via de mail of neem direct contact met ons op door gelijk te bellen.

bottom of page