top of page

De Nieuwsflits van april 2023

Je leest de Nieuwsflits van Blockbox! Met deze maandelijkse update houden we je up-to-date van (of kijken we terug op) de stand van zaken met betrekking tot Blockbox. Dit keer de update van de maand april.

#Flashingnews

Het symposium wordt het Blockbox journaal.

Het symposium op 30 mei komt te vervallen. Er zal wel een partneroverleg plaatsvinden van 10:30u tot 12:00u.

Studenten

#Scholen

Vraag vanuit ons netwerk:

Kunnen jullie een workshop verzorgen gericht op: persoonlijke hygiëne in combinatie met welbevinden en seksualiteit? Deze workshop is bedoeld voor  jongeren met ernstige opvoedkundige problemen en/of psychiatrische problematiek. 

Mocht je een organisatie of initiatief kennen, laat het ons weten!

#Samenwerking

Het Blockbox journaal

In September organiseren we een Blockbox journaal om in gezamenlijkheid (integraal en structureel) te gaan werken aan het welzijn van jongeren om zo veilig en gezond mogelijk op te groeien in de 21ste eeuw.

 

Samen met netwerkpartners uit het lokaal sociaal domein creëren we aandacht voor het preventief-collectieve aanbod vanuit verschillende leefgebieden waar jongeren mee te maken krijgen. Dit doen we in de vorm van een journaal/laagdrempelige talkshow waarin we het gesprek aangaan.

 

Tijdens het partneroverleg van deze maand hebben we samen nagedacht over het huidige beleid en een ideale situatie. Dit dient tegelijk als inspiratie voor de onderwerpen die we bespreken tijdens het Blockbox journaal. 

 

We horen graag van onze partners over; tips, experts, beleidsmakers die interessant zijn voor het programma. Zet het op de mail!

girl-with-braces-16x9_hero.jpeg

#Aanbod

At ease heeft opnieuw een boel activitease op de planning gezet.

Jongeren t/m 25 jaar zijn welkom om aan te sluiten en onder het genot van een leuke activiteit de verbinding met hunzelf en hun peers aan te gaan. Hier vind je een overzicht dat je handig online kunt delen.

 

Climb & cook

Op woensdag 3 mei van 10-13 uur, organiseert Maastricht Sport een ‘Climb&Cook’ activiteit voor jongeren van 13-18 jaar. Dat wil zeggen dat er geboulderd (klimmen) gaat worden en er is een heuse sushi workshop. Via de website kan men zich inschrijven voor deze sportieve en smakelijke activiteit. Deel het met je netwerk of schrijf jouw jongeren in! Er zijn 50 plekken beschikbaar.

 

Area 043

Steeds meer jongeren ontdekken het uitgaansleven en komen daar in aanraking met een diversiteit aan risico’s. Denk aan drugs/alcohol gebruik, mentale weerbaarheid en seksualiteit. Vanuit Stichting Trajekt wordt er in samenwerking met studenten van Zuyd Hogeschool een jongeren evenement georganiseerd voor jongeren van 12 t/m 17 jaar, genaamd; Area 043 unlocked edition.

 

Verschillende welzijnsorganisaties (Kaleidoscoop, COC Limburg, Mondriaan, Helse liefde, @ease, GGD, CODE043) zijn aanwezig om een stuk bewustwording/ voorlichting bij de jongeren te creëren.

 

Het project is bedacht n.a.v. het evenementen seizoen dat weer is gestart na de periode van COVID-19 en vindt plaats in de Muziekgieterij. Datum/tijd is nog onbekend en worden z.s.m. bekend gemaakt. Voor meer info of een update kun je mailen.

TUNE IN, the Talent Stage

Op zaterdagavond 1 juli zal ‘TUNE IN, the Talent Stage’ plaatsvinden in de tuin van het Natuurhistorisch Museum Maastricht. Dit event wordt georganiseerd vóór en dóór jongeren en geeft jongeren de kans om hun talenten (Dans, poëzie/spoken word, muziek, theater, circus/illusie of iets anders) op een podium te laten zien.

 

We zijn op zoek naar jongeren die een performance willen geven, we zijn op zoek naar jongeren die workshops willen geven én we zijn op zoek naar een jongere die de poster wil ontwerpen, dit alles tegen betaling. Uiteraard zijn we ook op zoek naar publiek dat gratis naar diverse optredens wil komen kijken, aan workshops wil deelnemen en rondleidingen wil volgen. Ken jij organisaties of handige contacten? Mail dan naar Kaleidoscoop.

 

Fris TV

Fris TV is een educatieve talkshow voor en door jongeren tussen de 11-16 jaar.

Vanaf 30 april is dit te zien op L1. Hier vind je meer info of volg hun Insta: @fris.tv

#Nieuwtjes

Gratis training MHFA - MEI

Wat doe je als iemand in je omgeving “niet lekker in zijn/haar vel zit” en hoe kun je iemand helpen zonder dat het jou probleem wordt? Tijdens deze training leer je signalen en symptomen te herkennen van (beginnende) psychische klachten en doe je praktische gespreksvaardigheden op. Zijn er collega’s uit jullie netwerk waarvan je denkt dat dit een aanvulling kan zijn? Stuur een mail naar Paul Maassen.

 

Inspiratiesessie Integratief Gedragsmodel

Donderdag 22 juni organiseert ZINZIZ samen met Roland Blonk een inspiratiesessie voor managers, leidinggevenden en professionals binnen het sociaal domein over het integratief gedragsmodel.

 

Femke Bennenbroek en Roland Blonk nemen u graag mee in de kern van het model en hoe het model nu al binnen veel gemeenten en sociaal werkbedrijven wordt toegepast.

De sessie zal dus bestaan uit een klein beetje theorie, maar vooral veel met elkaar in gesprek over toepassingen en mogelijkheden voor uw organisatie en uw werk. Hier kun je je aanmelden.

Events die we moeten meenemen of bijwonen? Stuur een mail

Heb je vragen?

Neem contact met ons op via de mail of geef ons een belletje!

bottom of page