top of page

De Nieuwsflits van Augustus 2022

Je leest de Nieuwsflits van Blockbox! Met deze maandelijkse update houden we je up-to-date van (of kijken we terug op) de stand van zaken met betrekking tot Blockbox. Dit keer de update van de maand augustus.

#Flashingnews

Vanaf nu heb je altijd toegang tot de nieuwsflits en kun je  vanaf eind van de maand ook nieuwsflitsen teruglezen van de afgelopen maanden.

Studenten

Afgelopen week trapten we ons eerste partneroverleg af bij een van onze partners. Elke maand besteden we een deel van het overleg aan een stuk basiskennis van één van de thema’s zodat we binnen de samenwerking van elkaar kunnen leren en beter in kunnen spelen op vragen vanuit de jongeren.

#Samenwerking

Voor schooljaar 2022 – 2023 is het aanbod opnieuw in kaart gebracht. De nieuwe menukaart is vanaf volgende week te downloaden via de Blockbox website. Mis je jou aanbod op deze menukaart. Laat het ons weten!

Het eerste sociaal maatschappelijk curriculum is een feit! Vorige maand zaten we met zijn allen aan tafel om het ingeroosterde aanbod en de beschikbaarheid van personeel te doorlopen.

Met dit sociaal maatschappelijk curriculum stemmen we voor het eerst af op de resultaten van het rapport per school, oftewel de behoefte van jongeren.

 

Deze maand zitten we samen met het Bonnefanten college en het Sint-Maartenscollege om het sociaal maatschappelijk curriculum te doorlopen. Daarna zullen we samen met de partners het aanbod gaan bevestigen en inplannen.

menkaart 2022 afb.png

#Aanbod

girl-with-braces-16x9_hero.jpeg

#Scholen

In de maanden September t/m November starten we met het geven van de Blockbox lessen. Samen met onze partners gaan we de klas in om te inventariseren op allerlei thema’s. Dit gebeurt op het Bonnenfanten college en het Sint-Maartenscollege.

#Nieuwtjes

Twee nieuwe gezichten binnen het partnernetwerk: Humanitas en Stichting Halt.

Lianne Janssen, eerst werkzaam bij Humanitas start haar nieuwe uitdaging bij Burgerkracht. Kirstin Hagen, is de nieuwe projectcoördinator van het project jongeren & geld.

Kelly Kremer vervangt Christian Jamin en zal vanaf nu ons aanspreekpunt zijn voor Stichting Halt.

 

Podcast

Sandra Smeitink van Trajekt en Danee Klever van Kaleidoscoop waren uitgenodigd voor een podcast bij de Liewe. Ze vertellen hier over de head up training, (lokale) samenwerking, hun eigen aanbod en belangrijke take aways vanuit hun eigen expertise. Benieuwd? Check hem hier.

Heb je vragen?

Neem contact met ons op via de mail of geef ons een belletje!

bottom of page