top of page

De Nieuwsflits van Februari/maart 2023

Je leest de Nieuwsflits van Blockbox! Met deze maandelijkse update houden we je up-to-date van (of kijken we terug op) de stand van zaken met betrekking tot Blockbox. Dit keer de update van de maand februari en een beetje van maart.

#Flashingnews

Oproep om aan tafel te schuiven.

Sophie Pakbiers studeert Social work aan HS Zuyd en gaat onderzoek doen naar de bijdrage van de Blockbox aan de persoonlijke groei en burgerschap ontwikkeling van jongeren op het VO in Maastricht. Hiervoor wil Sophie in gesprek met een aantal partners uit de samenwerking.

Deze maand ontvang je een mail met een uitnodiging voor een gesprek. Je mag haar ook mailen.

Studenten

#Scholen

De rapporten zijn gedeeld! Het Bonnefanten college en het Vista college hebben de rapporten van dit jaar ontvangen. Het meegeleverde voorstel van het sociaal maatschappelijk curriculum wordt als basis gebruikt om het aanbod, in de maanden maart tot mei, in te plannen.

 

Mocht je een organisatie of initiatief kennen, laat het ons weten!

Vanwege hoge interesse in Blockbox zijn we druk bezig met het in kaart brengen van het aanbod in Parkstad en Sittard-Geleen.

#Samenwerking

Zet het alvast in je agenda: 30 mei het Blockbox symposium.

Samen met netwerkpartners uit het lokaal sociaal domein organiseert de Blockbox een symposium om in gezamenlijkheid (integraal en structureel) te gaan werken aan het welzijn van jongeren/studenten om zo veilig en gezond mogelijk op te groeien in de 21ste eeuw.

 

Ben jij iemand of ken je iemand die hierbij aanwezig moet zijn? Deze maand ontvang je een mail waarmee je jezelf en andere kunt aanmelden. Voor eventuele tips of sprekers or workshop-houders voor het programma kun je een mail sturen.

 

Tessa van COC Limburg wil graag Thei Janssen aan ons voorstellen.

Thei is sinds februari gestart en is het aanspreekpunt voor het COC Limburg voorlichtingsproject. Deze week sloot hij aan bij het partneroverleg zodat alle partners een gezicht bij een naam konden plaatsen. Voor alles over, van, voor het voorlichtingsproject mag je contact opnemen met Thei via veiligeschool@coclimburg.nl.

 

Tessa Smeets blijft onze netwerkpartner en zal hiervoor het aanspreekpunt blijven.

girl-with-braces-16x9_hero.jpeg

#Aanbod

@ease heeft opnieuw een boel activiteiten op de planning gezet.

Jongeren t/m 25 jaar zijn welkom om aan te sluiten en onder het genot van een leuke activiteit de verbinding met hunzelf en hun peers aan te gaan. Hier vind je een overzicht dat je handig online kunt delen.

menkaart 2022 afb.png

#Nieuwtjes

Laat je inspireren door het culturele veld tijdens de Kunstcarrousel van Kaleidoscoop 

Kaleidoscoop nodigt je uit op 22 maart2023 van 14:30u – 18:00, voor een inspirerende, actieve en culturele middag waarbij er de mogelijkheid is om twee workshops van verschillende culturele partners te volgen. Meld je vóór 15 maart officieel aan en geef je top 3 door.

 

Zet het alvast in je agenda

COC Limburg heeft heel wat evenementen op de planning gezet. Zo organiseren ze de tweede editie van Queer factory op zaterdag 8 april om 22:00u in de Muziekgieterij Maastricht. Kun je een muziektheatershow van Sem Jansen: ‘Who the fuck is Britt’ bezoeken op 26 maart in de Bosuil Weert en 3 juni in de ECI Roermond. En kun je losgaan op Pride Maastricht op 24 juni vanag 13:00 op het Vrijthof (start) en de griend (finish).

 

Gratis training

Wat doe je als iemand in je omgeving “niet lekker in zijn/haar vel zit” en hoe kun je iemand helpen zonder dat het jou probleem wordt? Tijdens deze training leer je signalen en symptomen te herkennen van (beginnende) psychische klachten en doe je praktische gespreksvaardigheden op. Zijn er collegas uit jullie netwerk waarvan je denkt dat dit een aanvulling kan zijn? Stuur een mail naar Paul Maassen.

 

@ease/ LEF hikimori symposium

Hoe is het mogelijk dat ook Limburgse jongeren jarenlang geïsoleerd op hun kamer zitten?
Op deze vraag, en vele meer, zal prof. dr. Peter Muris van de Universiteit Maastricht jouw antwoord geven. Dit tijdens het mini-symposium Hikikomori, op 9 maart 2023 van 15.00 tot 17.00 uur bij het LEF team in Maastricht. Hier kun je je aanmelden.

Events die we moeten meenemen of bijwonen? Stuur een mail

Heb je vragen?

Neem contact met ons op via de mail of geef ons een belletje!

bottom of page