top of page

De Nieuwsflits van Februari 2022

Je leest de Nieuwsflits van Blockbox! Met deze maandelijkse update houden we je up-to-date van (of kijken we terug op) de stand van zaken met betrekking tot Blockbox. Dit keer de update van de meeting die op 24 februari zou plaatsvinden.

#Flashingnews

Afgelopen maanden heeft de coronacrisis heel wat flexibiliteit van ons allen gevraagd.

Nu zijn we daadwerkelijk zo ver en mogen we weer de klas in!

Studenten

Hoogstwaarschijnlijk heb je de uitnodiging voor de datumprikker al voorbij zien komen (al dan niet beantwoordt). Momenteel zijn we druk bezig met het inplannen van de Blockbox lessen. Dit met het oog op volgend schooljaar waarbij we op basis van deze inventarisatie een curriculum opstellen voor Bonnefanten college en het Sint Maarten. Dat betekent dat we jullie aanbod sowieso vanaf het begin van volgend jaar gaan inplannen!

#Samenwerking

Bonnefantencollege

Vorige week is het overzicht met ingeplande lessen gedeeld met de school. Momenteel hebben we 20/32 lessen ingepland. Overige lessen kunnen eind maart of april worden ingeroosterd.

Sint-Maartenscollege

Goed nieuws! Het Sint-Maartenscollege heeft het rooster met ons gedeeld. We zijn van plan Blockbox lessen in te plannen voor twee verschillende leerjaren.
Deze lessen worden ingeroosterd in de maand april.

#Scholen

girl-with-braces-16x9_hero.jpeg

#Aangenaam

Tijdens ons partneroverleg hadden we jullie graag willen voorstellen aan:

 

Merlijn Roede en Birgitte Kroon - van Soest / Connect Maastricht:

Beide staan voor een aantal internationale schakel klassen (ISK) en maken graag verbinding met alle partners binnen de samenwerking. Aankomend overleg sluiten zij aan om uitleg geven over Connect Maastricht.

Fleur Hoofs/ Jeugdige Ondermijners:

Zij bieden training aan docenten over verschillende vormen van criminaliteit, hoe je dit kunt herkennen in en rondom school en hoe je dit aanpakt ook als het hun eigen leerlingen betreft. #extra aanbod

#Nieuwtjes

Video Blockbox

Zoals aangekondigd gaan we een korte Blockbox video maken. Deze video verteld in twee zinnen wat de Blockbox is en laat vooral zien welke organisaties voor de jongeren klaarstaan. Deze wordt aan de Mentimeter presentatie toegevoegd en aan het begin van de les afgespeeld in de klas.

De planning is bijna rond. Op 9 maart komen onze studenten samen met Robin (onze vormgeefster) langs om een korte video te schieten.

Heb je vragen?

Neem contact met ons op via de mail of geef ons een belletje!

bottom of page