top of page

De nieuwsflits van januari en

februari 2024

 

Je leest de Nieuwsflits van de Blockbox! Met deze maandelijkse update houden we je up-to-date van (of kijken we terug op) de stand van zaken met betrekking tot de Blockbox. Dit keer de update van de maanden januari en februari.

Studenten

Bonnefantencollege Maastricht

Vorige maand ontving het Bonnefanten college een afgestemd voorstel voor collectief preventief aanbod. Na een selectie van het lokale aanbod heeft Blockbox zowel de school als de aangesloten partners verzocht de lessen online in te roosteren. De school heeft specifiek gevraagd om het geselecteerde aanbod zo veel mogelijk in te plannen tijdens een voorgestelde projectweek.

Vista college Toerisme & Recreatie 

Alle lessen zijn afgerond en het rapport is gedeeld met het Vista College en de partners. Aangezien de afdeling Horeca & Toerisme verspreid is over Maastricht en Heerlen, wordt het aanbod nu per locatie verdeeld.

menkaart 2022 afb.png

Het afgestemde voorstel voor het collectieve preventieve aanbod wordt deze maand gedeeld via een online omgeving. Tegelijkertijd werken we binnen de samenwerking aan een overzicht van het aanbod en de kosten voor Heerlen, zodat studenten ook in deze stad kunnen werken aan verschillende thema's binnen hun persoonlijke ontwikkeling.

#Blockboxinuitvoering

 
girl-with-braces-16x9_hero.jpeg

#Aanbod

 

Introductie youth (community) leadership training package - 22 februari
CHLaYdoscope, een Europees initiatief dat jongeren tot community leaders opleidt, werkt samen met Stichting Goed Volk en The Artist & The Others om een gratis trainingspakket te introduceren. Het doel is jonge community leaders uit te rusten met kennis, vaardigheden en tools voor het ontwikkelen van essentiële leiderschapsskills en het aanpakken van lokale uitdagingen.

 

Tijdens het evenement ontdek je onderzoeksresultaten, het trainingspakket en een Local Lab case met HS Zuyd - MAMDT. Daarnaast maak je kennis met tools voor dagelijkse probleemoplossing en projectontwikkeling, en leer je strategieën om fondsen, beleidsmakers en jongerenorganisaties deze instrumenten effectief te laten gebruiken voor duurzame jongerenprojectvoorstellen. Je ontvangt ook de volledige handleiding.

 

Ben je erbij? Het vindt plaats op donderdag 22 februari van 09:30 tot 12:30 uur in de The Social Hub Maastricht (hapje en drankje aanwezig). Schrijf jezelf of je collega's in of meld je aan via mail.

Kaleidoscoop extended

Extended, de jongerenafdeling van Marres en Jan van Eyck Academie, start in februari 2024 met een nieuwe groep jongeren tussen de 14 en 21 jaar. Kennen jullie nog jongeren die het leuk lijken om mee te doen met Extended?

 

Extended is een cultureel educatief programma van Marres en JVE, waar jongeren werken aan een maatschappelijk kunstproject. Komend project zal Extended zich laten inspireren door de tentoonstelling van kunstenaar Arturo Kameya en zich focussen op cultuur en identiteit.

De jongeren komen voor 16 weken elke zaterdag van 12.00-14.00 bij elkaar. Aanmelden kan tot en met 13 februari.

Mondriaan Preventie organiseert Webinar Vapen! 4 maart, 19.00 uur.

Het is Mondriaan niet ontgaan dat er veel vragen/zorgen over vapen zijn en helaas horen wij ook nog veel fabels onder ouders zelf terug. Bijvoorbeeld: vapen is toch minder erg dan gewone sigaretten roken?

 

Met de nieuwe wetgeving waarin (gelukkig) geen vapes met voor jongeren aantrekkelijke fruitsmaakjes verkocht mogen worden, hopen we dat het gebruik van vapes gaat afnemen. Maar een goed geïnformeerde ouder is minstens net zoveel waard in het voorkomen of bespreekbaar maken van gebruik. Aanmelden via mail. De oproep delen via social? Dat kan via de website, LinkedIN en Facebook of via deze flyers.

 

Activitease

Ken je jongeren die op een laagdrempelige manier sociaal contact zoeken. De activitease biedt hen de mogelijkheid om met hun peers in gesprek te gaan tijdens een leuke activiteit. De activitease van deze maand vind je hier.

Events die we moeten meenemen of bijwonen? Stuur een mail

Heb je vragen?

Neem contact met ons op via de mail of geef ons een belletje!

bottom of page