top of page

De Nieuwsflits van Juli 2023

Je leest de Nieuwsflits van de Blockbox! Met deze maandelijkse update houden we je up-to-date van (of kijken we terug op) de stand van zaken met betrekking tot de Blockbox. Dit keer de update van de maand juli.

#Flashingnews

Het Blockbox Partneroverleg vindt per kwartaal plaats. Het volgende overleg vindt

26 september van 15:30u - 17:00u plaats.

Studenten

Driejarige samenwerking

De Blockbox samenwerkingsovereenkomst is gedeeld met alle aangesloten partners. Deze samenwerkingsovereenkomst heeft als doel de bestaande samenwerking voor de komende 3 jaar vast te leggen, om ervoor te zorgen dat er daadwerkelijk structureel kan worden gewerkt aan een collectief en preventief aanbod. Oftewel een brede basis die bijdraagt aan de persoonlijke ontwikkeling van jongeren. 

#Samenwerking

Vista college

Afgelopen schooljaar hebben we op de afdeling Toerisme en Recreatie een Blockbox pilot gedraaid. Deze pilot is goed bevallen en blijkt bij te dragen aan de bekendheid van het aanbod voor studenten. Studenten gaven in de meting, uitgevoerd door Universiteit Maastricht, ook aan dat de Blockbox lessen zijn bevallen en het aanbod dat is ingezet hun vragen heeft beantwoord.

menkaart 2022 afb.png

#Scholen

girl-with-braces-16x9_hero.jpeg

#Aanbod

Link ons!

Vanwege hoge interesse in de Blockbox brengen we het aanbod van Parkstad en Sittard-Geleen in kaart. Mail ons met je tips!

#Nieuwtjes

Netwerkdag Burgerkracht 19 september ECI Roermond

Burgerkracht Verbindt is dé netwerkdag van Burgerkracht Limburg. Het wordt een interactieve middag waar wordt beleeft, verhalen worden gedeeld en men elkaar ontmoet. Je kunt onder andere kennismaken met verschillende projecten op het gebied van mantelzorg, kindermishandeling, armoede en Positieve Gezondheid. Het programma duurt van 12:15u tot 18u. Hier is de infopagina die je ook doorverwijst naar de aanmeldpagina.

Summer experience 

De Zomervakantie is weer in zicht en er staan twee nieuwe activiteiten voor jongeren (13-18 jaar) op de planning:

  • Op donderdag 20 juli van 13.30-15.30 uur, organiseert MLTC READY een ‘Clinic padel en tennis’. Tijdens deze workshop kunnen jongeren hun 1e ballen slaan op de tennis- of padelbaan.

  • Op dinsdag 1 Augustus van 12.30-14.00 uur, organiseert VeloriumOutdoor Sports & Bikepark een ‘Workshop mountainbike’. Ze beginnen deze workshop met de basis: Jongeren leren goed remmen, bochten maken en vooruitdenken. Daarna gaan ze op pad: over hobbels, obstakels en via lekker veel bochten.

 

Hier staat het programma beschreven, het adres en hoe men zich hiervoor kan aanmelden.

emPOWERjouw initiatief!

Burgerkracht De Pijler wil een aantal Limburgse burgerinitiatieven financieel ondersteunen. Initiatieven die zich inzetten tegen armoede of bijkomende gevolgen daarvan (bijvoorbeeld eenzaamheid, sociaal isolement, gezondheidsproblemen).  

Daarom organiseren ze op dinsdag 19 september een wedstrijd ‘emPOWER jouw initiatief!’ Heb jij een goed idee om mensen in armoede te helpen? Hoe haal je bijvoorbeeld mensen uit hun sociaal isolement als ze door het gevolg van armoede niet meer meedoen in de maatschappij? Je kunt je hier aanmelden.

Vacature voor Young Office

Het Bonnefantenmuseum is opzoek de ongezouten mening van jongeren tussen 16 en 24 jaar oud. Samen met 9 jongeren leren ze het Bonnefanten van boven tot onder kennen en bedenken en organiseren ze activiteiten en events. Mocht je jongeren kennen die mogelijk geïnteresseerd zijn dan kun je hun deze link forwarden.

Heb je vragen?

Neem contact met ons op via de mail of geef ons een belletje!

bottom of page