top of page

De nieuwsflits van

maart 2024

 

Je leest de Nieuwsflits van de Blockbox! Met deze maandelijkse update houden we je up-to-date van (of kijken we terug op) de stand van zaken met betrekking tot de Blockbox. Dit keer de update van de maand maart.

Studenten

Bonnefantencollege Maastricht

Alle partners hebben voor het eerst gewerkt met de online omgeving. De lessen voor de projectweek van het Bonnefanten college zijn ingeroosterd en worden in april gegeven! De overige lessen worden na de meivakantie ingeroosterd.

 

Vista college Toerisme & Recreatie 

Vista college heeft een selectie gemaakt en partners hebben hun beschikbaarheid doorgegeven. Aangezien de afdeling Horeca & Toerisme verspreid is over Maastricht en Heerlen, wordt het aanbod waar mogelijk per locatie verdeeld. De lessen worden deze maand gepland en in juni gegeven.

menkaart 2022 afb.png

#samenwerking

Partners hebben in het overleg van deze maand het aanbod met elkaar vergeleken en op elkaar afgestemd. Ook is er gekeken naar wat er nog mist. Binnenkort zitten Trajekt, Youz, Mondriaan, At ease en Burgerkracht samen om hun aanbod binnen het thema ‘mentale gezondheid’ op elkaar af te stemmen.

#Blockboxinuitvoering

 
girl-with-braces-16x9_hero.jpeg

#Aanbod

 

Trainingspakket voor jonge community leiders

Goed Volk lanceert het trainingspakket voor jonge (potentiële) community leiders

De afgelopen twee jaar heeft Goed Volk, in samenwerking met 7 Europese partners en jongeren uit heel Europa, gewerkt aan een trainingspakket voor jonge community leaders. 

 

Het hoofddoel van deze training is om jonge community leaders te voorzien van een volledig scala aan kennis, vaardigheden en tools, zodat ze essentiële leiderschapskills van community leaders kunnen ontwikkelen om concrete (lokale) uitdagingen aan te gaan. Hierbij ligt de focus voornamelijk op het creëren van betrokkenheid en co-creatie in de communities (omgeving).

 

Mocht je interesse hebben om hier meer informatie over te ontvangen, laat het weten via de mail. Binnenkort ook terug te vinden op de website.

Activitease

Ken je jongeren die op een laagdrempelige manier sociaal contact zoeken. De activitease biedt hen de mogelijkheid om met hun peers in gesprek te gaan tijdens een leuke activiteit. De activitease van deze maand vind je hier.

RIEC - Vakgroep Jeugdige Ondermijners

Met de gelden van het Rijk heeft het Regionale Informatie- en Expertise Centrum (RIEC) Limburg in 2021 de Task Force Jeugdige Ondermijners opgericht. Deze Task Force ondersteunt ketenpartners in het weerbaar maken van jongeren tegen ondermijnende criminaliteit, onder meer met een preventieve aanpak. Inmiddels heten zij Vakgroep Jeugdige Ondermijners mocht je contact willen opnemen. De naam is ook aangepast in de online menukaart.

 

Mondriaan - Een nieuwe KOPP/KOV jongerengroep gaat van start in Maastricht

KOPP/KOV staat voor Kinderen van Ouders met Psychische Problemen (KOPP) en Kinderen van Ouders met Verslavingsproblemen (KOV). Deze 8 wekelijkse cursus gaat 14 mei van start voor jongeren vanaf 16 jaar die behoefte hebben aan tips, herkenning en steun bij leeftijdsgenoten.

 

Werk jij met jongeren vanaf 16 jaar waarbij er thuis stress/spanning is? Denk dan aan het preventieve KOPP/KOV aanbod. Heb je twijfels of deze cursus past of merk je weerstand vanuit je jongere? ? Bel (06-25011219) of mail gerust met Tessa Smeets om samen te overleggen of een gezamenlijk kennismakingsgesprek in te plannen.

 

Data: Dinsdag 14 mei – dinsdag 2 juli van 18:30 to 20:00 uur bij @ease in de Bogaardenstraat 35A, 6211 SN Maastricht. Zo meld je jongeren aan, check de folder en klik hier voor meer info.

Events die we moeten meenemen of bijwonen? Stuur een mail

Heb je vragen?

Neem contact met ons op via de mail of geef ons een belletje!

bottom of page