top of page

De Nieuwsflits van Maart 2022

Je leest de Nieuwsflits van Blockbox! Met deze maandelijkse update houden we je up-to-date van (of kijken we terug op) de stand van zaken met betrekking tot Blockbox. Dit keer de update van de meeting die op 31 maart plaats heeft gevonden.

#Flashingnews

We gaan opnieuw inventariseren op de VO scholen en starten voor het eerst op het MBO! Met de Blockbox les inventariseren we op allerlei thema's die naast het algemeen curriculum belangrijk zijn voor de ontwikkeling van jongeren tot burger bekwame jongvolwassenen.

Studenten

Alle lessen op het Bonnefantencollege zijn gegeven! Dat betekent dat we de resultaten gaan omzetten naar inzichten. Dit wordt met jullie gedeeld en als basis gebruikt om het curriculum volgend jaar in te plannen.

 

Sint-Maartenscollege – deze week zijn we gestart met Blockbox lessen! Er worden nog 7 lessen ingepland na de meivakantie (30 april – 8 mei). Hiervoor heb ik jullie beschikbaarheid nodig voor de maand mei. Jullie zullen een uitnodigingsmail ontvangen via de datumprikker.

#Scholen

Een goed overzicht op alle onderzoekslijnen binnen de samenwerking zorgt voor verdieping met de partners en onder de jongeren. Zo voorkomen we dubbel onderzoek en kunnen we slim nadenken over aansluiting en verbinding. #integraalsamenwerken

Wordt er onderzoek gedaan vanuit de organisatie? Laat het ons weten.

Dit kan onder de kapstok ‘Blockbox’ worden weggezet binnen scholen en gedeeld worden binnen de partnersamenwerking. Scholen kunnen inzichten vanuit onderzoek bijvoorbeeld meenemen in hun veiligheidsplan/-monitoring of jaarbegroting. Zo is het cirkeltje rond!

menkaart 2022 afb.png

#Onderzoek

girl-with-braces-16x9_hero.jpeg

#Onderzoek

Universiteit Maastricht

Dit jaar evalueren we de Blockbox. Volgend (schooljaar) zetten we in op een officieel onderzoek. Deze week zitten we samen aan tafel met de Universiteit Maastricht om te kijken of we aansluiting kunnen vinden op het gebied van onderzoek.

Mondriaan – Raoul Karadag

Raoul, student Communicatie Multimedia Design, is voor zijn afstudeerproject bezig met het volgende communicatievraagstuk:

‘Hoe openen we het gesprek over het gebruik van drugs, op een multimediale manier, bij jongeren van 15 tot 19 jaar, ter bewustwording van de fysieke en mentale gezondheid gevolgen van onverantwoord drugsgebruik?’

Dit doet hij onder de kapstok; Blockbox. Via de Blockbox lessen is er een groep de klassen gefilterd die nu dient als testgroep voor zijn onderzoek. Lees het hier.

#Nieuwtjes

Blockboxles

We hebben een verdieping toegevoegd aan de Blockbox les. Deze verdieping is om meer uit de jongeren te halen en hun behoeften beter te kunnen duiden. Zo kunnen we steeds gerichter; het aanbod afstemmen met alle partners, de diepte ingaan zodat dingen losgemaakt en opgepakt kunnen worden. Lees de huidige lesbrief om deze verdieping te vangen.

 

Tip! De truc naar motivatie, interactie, aandacht in zo’n groep is om jongeren medeverantwoordelijk te maken van hun les. Door hun te attenderen op, dat alles wat zij in de Blockbox les delen, we daadwerkelijk gaan inzetten en afstemmen met het aanbod. Zo kunnen we de vervolgstap maken. Dit doen we dan met het aanbod van de menukaart. - Sandra Smeitink, Trajekt

Menukaart

Blockbox brengt alle bestaande programma’s en workshops in kaart. Alle partners kunnen de Blockbox mailen met een overzicht van alle programma’s/workshops zodat deze worden meegenomen in de gesprekken met scholen.

 

RIEC – Task Force/ Jeugdige Ondermijners

Fleur Hoofs & Anja Daniels hebben tijdens het partneroverleg gepresenteerd. Het productoverzicht vinden jullie hier. Er staan links in het document waar je de producten kan reserveren of meer info kan krijgen. Daarnaast vinden jullie hier ook algemene informatie over de Task Force en documenten waar jullie wellicht iets aan hebben.

Workshops

Mondriaan - Graag maak ik jullie attent op een vanuit Mondriaan van het project: de . Deze workshop gaat over gender stereotypering, toxische mannencodering en voornamelijk hoe wij als professionals in gesprek kunnen met jongeren over het promoten van zorgzame mannelijkheid en het voorkomen van gewelddadige mannelijkheid. Schrijf je in.

 

Bruggetjes zijn snel gemaakt! Wil je ook een workshop delen binnen het Blockbox netwerk? Laat het even weten!

Heb je vragen?

Neem contact met ons op via de mail of geef ons een belletje!

bottom of page