top of page

De Nieuwsflits van MEI 2023

Je leest de Nieuwsflits van Blockbox! Met deze maandelijkse update houden we je up-to-date van (of kijken we terug op) de stand van zaken met betrekking tot Blockbox. Dit keer de update van de maand mei.

#Flashingnews

We zijn te vinden op LinkedIN @deblockbox

Volg ons want vanaf Juni houden we het netwerk op de hoogte met updates over het project en interessante initiatieven, onderzoeken en (nieuwe) bewegingen binnen het sociaal maatschappelijk veld. Tag, betrek en deel via de hashtag #deblockbox

Studenten

#Blockbox in beweging

Wij zijn als de Blockbox aangesloten bij de OKO beweging vanuit de gemeente Maastricht. Hierin zijn we onderdeel van de werkgroepen ‘Gezin’ en ‘School’. Met deze werkgroepen gaan we toewerken naar meer opvoedersbetrokkenheid en een verbetering van het mentale welbevinden van de jongere en opvoeder.

 

De Blockbox is uitgenodigd door Zuyd voor het leeratelier ‘Kansrijk met Jeugd’. Hier denken we mee over hoe we hart gestuurd kunnen werken. Hierbij ligt de focus op het pad dat jongeren afleggen naar volwassenheid.

Mocht je hierin mee willen denken of heb je input die wij kunnen meenemen, mail ons.

Nieuwe partners binnen de samenwerking

Drie nieuwe partners hebben zich deze maand aangesloten bij de Blockbox samenwerking.

  • Burgerkracht, verspreid het gedachtegoed positieve gezondheid door het gesprek met jongeren aan te gaan met interactieve tools voor in de klas.

  • Matchmate Zuid, matcht jongeren die zich willen oriënteren binnen verschillende beroepen met de juiste organisaties in de regio Zuid-Limburg.

  • Credo foundation, willen dak- en thuisloosheid onder (zwerf)jongeren (16-25 jaar) oplossen. 

#Blockbox in uitvoering

Vista college Toerisme & Recreatie

De studenten zijn weer terug van hun stage en het aanbod op basis van het sociaal maatschappelijk curriculum wordt de komende week ingeroosterd voor de maand juni.

 

In Juni wordt ook de tweede meting van de Universiteit Maastricht uitgevoerd. Aan het einde van de maand zitten we samen om het Blockbox proces te evalueren.

 

Het Blockbox journaal

In September organiseert de Blockbox een journaal om in gezamenlijkheid (integraal en structureel) te gaan werken aan het welzijn van jongeren om zo veilig en gezond mogelijk op te groeien in de 21ste eeuw.

Tijdens het partneroverleg hebben we kort nagedacht over een mogelijke opzet van het programma. Denk aan mogelijke gespreksonderwerpen, interessante experts en organisaties.

De vraag die we hebben meegegeven aan het eind van het overleg is:

Zie jij hierin een rol als gesprekspartner?

Dit kan zijn; iemand vanuit het management, een van je collega's, iemand uit jou netwerk of jijzelf. In ons volgend overleg op 4 juli vullen we het programma op basis van jullie input.

girl-with-braces-16x9_hero.jpeg

#Aanbod

Mocht je een organisatie of initiatief kennen, klik hier en laat het ons weten!

Vanwege hoge interesse in Blockbox zijn we bezig met het in kaart brengen van het aanbod in Parkstad en Sittard-Geleen.

 

Rapsessies met Dookie

Een aantal jongeren van het Novo College zijn aan de slag gegaan met een project “rappen” i.s.m. Dookie. Jongeren leren in deze wekelijkse workshop hun eigen rap maken en mixen. Er nemen 6 jongeren deel en er is nog plek voor 4 jongeren met een leeftijd tussen 16 – 18 jaar. Deze workshops vinden elke woensdag tot week 25 plaats tussen 15:00u – 16:30u op de locatie Vrijhaven, Stellendaal 15 (oude OBS de Kring). Later instromen is mogelijk.

Via Merlijn Roede van het Novo College kun je meer info opvragen of je aanmelden.

 

Themabijeenkomsten Uitgaan & Gamen voor opvoeders

In de maand juni verzorgt Mondriaan tweemaal een themabijeenkomst voor ouders. Op maandag 5 juni gaat het over gamen (‘Welkom in de wereld van gamen!’) en op dinsdag 20 juni gaat het over uitgaan (‘Help, mijn kind gaat uit!’). Ken je ouders/opvoeders dan kunnen jullie deze folders op social mediakanalen te plaatsen of meesturen in een mail. Beiden zijn digitaal, deelname is gratis en aanmelden kan door een berichtje te sturen naar preventie@mondriaan.eu

 

TUNE IN, the Talent Stage

Op zaterdagavond 1 juli zal ‘TUNE IN, the Talent Stage’ plaatsvinden in de tuin van het Natuurhistorisch Museum Maastricht. Dit event wordt georganiseerd vóór en dóór jongeren en geeft jongeren de kans om hun talenten (Dans, poëzie/spoken word, muziek, theater, circus/illusie of iets anders) op een podium te laten zien.

 

We zijn op zoek naar jongeren die een performance willen geven, we zijn op zoek naar jongeren die workshops willen geven én we zijn op zoek naar een jongere die de poster wil ontwerpen, dit alles tegen betaling. Uiteraard zijn we ook op zoek naar publiek dat gratis naar diverse optredens wil komen kijken, aan workshops wil deelnemen en rondleidingen wil volgen. Stuur een mail.

 

Fris TV

Fris TV is een educatieve talkshow voor en door jongeren tussen de 11-16 jaar. Vanaf 30 april is dit te zien op L1. www.fristalkshow.nl Insta: @fris.tv

#Nieuwtjes

Stuifmail Matchmate Zuid

Meld je aan! Stuifmail is de e-mail nieuwsbrief van MatchMate Zuid en is bedoeld voor alle professionals die met jongeren werken en de bedrijven en organisaties die jongeren de kans willen bieden om met hun organisatie kennis te maken. Via de Stuifmail houdt MatchMate Zuid je op de hoogte van alle ontwikkelingen. 

 

Ken je iemand voor wie deze nieuwsbrief interessant is? Stuur ‘em dan door. Aanmelden voor Stuifmail kan hier.

Events die wij als de Blockbox moeten delen of bijwonen? Stuur een mail

Heb je vragen?

Neem contact met ons op via de mail of geef ons een belletje!

bottom of page