top of page

De Nieuwsflits van November 2022

Je leest de Nieuwsflits van Blockbox! Met deze maandelijkse update houden we je up-to-date van (of kijken we terug op) de stand van zaken met betrekking tot Blockbox. Dit keer de update van de maand november.

#Flashingnews

De eerste Blockbox lessen op het MBO hebben plaatsgevonden!

Studenten

#Scholen

In de maand November hebben we Blockbox les gegeven op het Vista college – afdeling Toerisme & Recreatie. In december stomen we het rapport klaar en gaan we langs om het rapport en het voorstel van een sociaal maatschappelijk curriculum te bespreken.

 

Vanwege de hoge interesse zijn we druk bezig met het samenstellen van een menukaart voor Heerlen en Sittard-Geleen. Mocht je een organisatie of initiatief kennen, laat het ons weten!

#Samenwerking

Het laatste partneroverleg van dit jaar heeft inmiddels plaatsgevonden. In dit overleg hebben we met elkaar geschakeld om de lessen voor het MBO in te plannen en hebben de partners een update gekregen over de huidige stand van zaken en de planning voor het komende jaar.

 

Vanaf januari zit alle partners weer samen om tafel en bespreken we de rapporten die zijn geschreven op basis van de resultaten van de Blockboxlessen voor zowel het VO als het MBO.

girl-with-braces-16x9_hero.jpeg

#Aanbod

De eerste gastlessen voor het MBO, op basis van het Blockboxrapport, worden al ingepland! In januari en februari zullen onze partners Humanitas, Mondriaan en @ ease lessen gaan verzorgen voor de afdeling Toerisme en Recreatie.

 

Hiermee spelen we alvast in op de urgente vragen en behoefte van jongeren. Zodra de studenten terug zijn van hun stage plannen we de rest van het aanbod.

menkaart 2022 afb.png

#Nieuwtjes

At ease – activitease

At ease heeft, met steun van Burgerkracht, heel wat leuke ActivitEase gepland voor jongeren van 12-25 jaar! De meeste activiteiten zijn gratis en ook voor anderstalige toegankelijk.

 

Jongeren kunnen tussen de volgende activiteiten kiezen: koken & dineren, creatieve workshops, wandelen & praten en samen voetbal kijken. Hier vind je een overzicht die je kunt downloaden en verspreiden.

 

Stichting Hart Veilig

Nieuw extra aanbod toegevoegd aan de menukaart. Hartveilige School heeft een vernieuwende methode ontwikkeld voor reanimatieles binnen het onderwijs. De praktijkgerichte vorm van leren met een game draagt bij aan een actievere vorm van lesgeven en sluit aan op de jongeren.

Night of science

Health Foundation Limburg presenteert zes innovatieve onderzoeken tijdens Night of Science.

Donderdag 8 December om 20:00u bieden Grand Café Soiron en de St. Janskerk in Maastricht een podium voor wetenschappers en onderzoekers van MUMC+. Om 20:00u vertellen zij in begrijpelijk taal over de inhoud en resultaten van hun wetenschappelijke onderzoeksprojecten. Thema’s: ‘Zijn wij ons eigen medicijn?’ En ‘Gezond opgroeien, opvoeden en ontwikkelen’.

Heb je vragen?

Neem contact met ons op via de mail of geef ons een belletje!

bottom of page