top of page

De Nieuwsflits van Oktober 2022

Je leest de Nieuwsflits van Blockbox! Met deze maandelijkse update houden we je up-to-date van (of kijken we terug op) de stand van zaken met betrekking tot Blockbox. Dit keer de update van de maand oktober.

#Flashingnews

Het is zo ver! We starten we met het geven van de Blockbox lessen in de brugklassen van de aangesloten middelbare scholen en voor het eerste op het MBO.

We wensen onze partners heel veel succes!

Studenten

Op 29 oktober vindt er een nieuw partneroverleg plaats. In dit overleg ronden we het inplannen van het sociaal maatschappelijk curriculum met scholen af en vangen we vragen op over de nieuwe Blockboxles. Dit zal het laatste overleg van dit jaar zijn.

 

Vanaf januari zit alle partners weer samen om tafel bespreken we de rapporten die zijn geschreven op basis van de resultaten van de Blockboxlessen.

#Samenwerking

Vorige maand is het eerste voorstel van een sociaal maatschappelijk curriculum de deur

uitgegaan. In samenspraak met de partners

is een aanbod samengesteld die grotendeels

al staat ingepland met scholen.

Met het curriculum is voor de VO scholen een overzicht gecreëerd van het benodigde aantal lessen per partner. Deze aantallen zijn als indicatie meegenomen in de aanvragen 2023 bij gemeente Maastricht.

menkaart 2022 afb.png

#Aanbod

girl-with-braces-16x9_hero.jpeg

#Scholen

Het is zo ver! We starten we met het geven van de Blockbox lessen in de brugklassen van de aangesloten middelbare scholen. We wensen onze partners heel veel succes!

 

In december stellen we het rapport voor leerjaar 1 op. Nadat de rapport bespreking met beide scholen heeft plaatsgevonden zal er ook een sociaal maatschappelijk curriculum voor de eerstejaars worden opgesteld. Zo kan het aanbod van de partners voor leerjaar 1 tegelijk met de andere leerjaren kan worden ingezet.

#Nieuwtjes

Vista Onderwijscafe

Afgelopen maand heeft Blockbox een presentatie verzorgd voor het Vista onderwijscafé. Hiermee hebben we een eerste volledige introductie gegeven voor docenten van het Vista college. Momenteel zorgt de Blockbox voor ondersteuning van coaches en docenten en maken we de verbinding met het partnernetwerk. Vanaf volgend schooljaar kan de Blockbox worden ingezet op meerdere afdelingen.

 

At ease – activitease

ActivitEase heeft, met steun van Burgerkracht, heel wat leuke activiteiten gepland voor jongeren van 12-25 jaar! De meeste activiteiten zijn gratis en ook voor anderstalige toegankelijk.

 

Jongeren kunnen tussen de volgende activiteiten kiezen: koken & dineren, creatieve workshops, wandelen & praten en samen voetbal kijken. Hier vind je alle uitnodigingen op een rij. Zo kun je het delen met collega’s en verspreiden onder de jongeren.

 

Inspiratiecirkel

Mees en Anoek, van Our Life in Color, zijn twee jonge artiesten die afgestudeerd zijn aan de Toneelacademie in Maastricht. COC Limburg is met hen in contact gekomen omdat zij ook een project hadden op het thema ‘seksuele voorlichting en diversiteit’.

 

Zij zijn aan de slag gegaan met een project om intern op een school iets te kunnen betekenen voor jongeren, maar ook voor het personeel op de school. Het project heet ‘Artist in School’ waar zij binnenkort op het Graaf Huyn College de 'Receptie van het Gevoel' gaan openen.

Mees en Anoek organiseren een inspiratiecirkel op 6 december op het Graaf Huyn in Geleen van 15u30-17u30. Aanmelden kan via dit formulier.

Heb je vragen?

Neem contact met ons op via de mail of geef ons een belletje!

bottom of page