top of page

De Nieuwsflits van September 2023

 

Je leest de Nieuwsflits van de Blockbox! Met deze maandelijkse update houden we je up-to-date van (of kijken we terug op) de stand van zaken met betrekking tot de Blockbox. Dit keer de update van de maand september

#Flashingnews

Het Blockbox Partneroverleg vindt per kwartaal plaats. Het volgende overleg vindt

14 november van 15:30u - 17:00u plaats.

Studenten

Zuyd leeratelier ‘Kansrijk met Jeugd’.

De Blockbox is bij het leeratelier ‘Kansrijk met Jeugd’. Deze bijeenkomsten zijn gericht op het pad dat jongeren afleggen naar volwassenheid. Hier denken we mee over hoe we hart gestuurd kunnen werken.

 

Het proefschrift “Boemerangbeleid” Sharon Stellaard toont aan dat beleidsmakers jaar na jaar denkpatronen herhalen en dat nieuw beleid (waaronder de hervormingsagenda) vaak een reparatie is van vorig -eveneens gerepareerd- beleid.

 

Woensdag 8 november van 11:00u - 12:30u is er een digitale reflectiebijeenkomst georganiseerd door HS Zuyd. Aanmelden kan via de Blockbox.

#Blockboxinbeweging

 

Bonnefantencollege Maastricht

Het nieuwe schooljaar is weer gestart en we mogen weer inventariseren in alle klassen van het Bonnefanten college. In oktober zullen we samen met alle partners voor de klassen staan.

 

Vista college Toerisme & Recreatie 

Ook dit jaar zijn we als de Blockbox aanwezig op het Vista college. Dit keer verzorgen we de Blockbox lessen en het aanbod voor de afdeling Horeca en Toerisme. De lessen worden in november of in een projectweek ingepland. Deze afdeling is verspreid over de hele regio (Maastricht, Heerlen en Sittard-Geleen).

menkaart 2022 afb.png

Het Blockbox journaal

Dit is uitgesteld tot begin volgend jaar. Blockbox resultaten meenemen in het journaal en momentum opbouwen. We hebben alle partners gevraagd om na te denken of jij als partner of iemand vanuit het management een rol als gesprekspartner hierin ziet.

#Blockboxinuitvoering

 
girl-with-braces-16x9_hero.jpeg

#Aanbod

 

Als de nacht maar niet valt

Komende maandag, 2 oktober, zal deze documentaire te zien zijn in Lumière.

Na afloop van de documentaire: ‘Als de nacht maar niet valt’, over de steeds grotere rol van preventie in geestelijke gezondheidszorg, vindt er een nagesprek plaats met hoogleraar transitie-psychiatrie Thérèse van Amelsvoort. Meer info vind je hier.

 

What freedom is to me - Kaleidoscoop 

Jongeren kunnen zich aanmelden voor een programma waarbij ze mee doen aan een tentoonstelling. Het programma staat in het teken van de uitspraak ‘What freedom is to me’, een quote van Nina Simone.  Alle deelnemers worden meegenomen in de thematiek van de tentoonstelling van de kunstenaar: Isaac Julien. Kunst en sociaal maatschappelijke factoren worden gecombineerd waarbij er samen met de jongeren wordt toegewerkt naar een tentoonstelling. De resultaten worden gepresenteerd op de Bonnefanten Free Friday (8 maart 2024). Hier vind je meer info.

Mocht je dit interessant vinden voor jouw jongeren, dan laat het Danee Klever weten. Dan brengt zij je in contact met de juiste personen bij het Bonnefanten.

 

Mondriaan - ouderavond 

24 oktober - Een driedelige cursus voor ouders - deelname is gratis

Heb je te maken met een ouder of opvoeder van kinderen tussen 10 - 18 jaar? Deze cursus geeft antwoord op vragen over onderwerpen als puberteit, gamen, alcohol en drugs. In drie avonden leren ze handige handvatten die zij kunnen inzetten bij nieuwsgierigheid of beginnend gebruik van pubers. Meld je aan via de website

 

Events die we moeten meenemen of bijwonen? Stuur een mail

Heb je vragen?

Neem contact met ons op via de mail of geef ons een belletje!

bottom of page