top of page
jongeren in de klas

Maak kennis met de sociale infrastructuur in Maastricht!

De samenwerking bestaat uit een netwerk van lokale en nationale maatschappelijke organisaties, onderwijsinstellingen, overheden, 

onderzoekers en opvoeders.

 

Met organisaties zoals o.a. Stichting Halt, Humanitas, Mondriaan, COC Limburg, Trajekt, @ease, RIEC, In2YourPlace, Kaleidoscoop, Universiteit Maastricht, Sexmatters, IMAGINE, GGD Limburg en CJG.

Samenwerken is versterken. Alle organisaties werken vanuit hun eigen expertise voor eenzelfde doelgroep en naar eenzelfde doel (vaak vanuit eenzelfde budget).

Blockbox Model_Tekengebied 1.png

De Blockbox zet ‘de jongere’ centraal en stemt met verschillende initiatieven en partijen het aanbod af op de vraag van jongeren. Zo worden zij bekend met de (lokale) sociale infrastructuur en worden zij preventief en positief geïnformeerd over de verschillende leef- en leergebieden. 

Benieuwd hoe het werkt en het complete aanbod? Klik hier:

Schermafbeelding 2022-05-31 om 12.29.06.png

Rapport

Per school worden de vragen, behoeften en interesses van jongeren geïnventariseerd. Dit doen we tijdens de Blockbox-les. Met deze resultaten, de vragen van jongeren en de focus van de school wordt een sociaal maatschappelijk curriculum op maat ontwikkeld - samen met de aangesloten organisaties en initiatieven.

Inmiddels is de eerste pilot geweest (39 klassen van Bonnefanten College Maastricht) en de resultaten hiervan zijn verwerkt in een rapport. Dit rapport delen we met onze partners zodat zij beter kunnen afstemmen op de jongeren en we gebruiken de resultaten voor het inplannen van het sociaal maatschappelijk curriculum.

contact?

Plan je afspraak!

Benieuwd of de Blockbox een match is met jouw huidige curriculum? Of wil je als organisatie aansluiten op de sociale infrastructuur?

Maak dan gebruik van een vrijblijvend adviesgesprek. We helpen je graag op weg!

Neem telefonisch contact met ons op, stuur ons een bericht of rooster een afspraak in via het formulier. Je kunt ons bereiken op maandag tot en met donderdag van 10:00 tot 18:00uur.

bottom of page