top of page

Hoe werkt de Blockbox?
En alle andere vragen waar je graag een antwoord op wilt.

Het doel is om jongeren hun eigen weg te laten vinden binnen de sociale infrastructuur van de stad.

 

Dit doen we door jongeren in een doorgaande lijn positief en preventief te informeren over alle leefgebieden.

De Blockbox zet ‘de jongere’ centraal en werkt samen met alle organisaties en initiatieven om een antwoord te geven op de vragen van jongeren over de

verschillende leef- en leergebieden. 

Zo maken jongeren kennis met de verschillende instanties en leren zij de weg kennen binnen de sociale infrastructuur. Op deze manier sluiten we aan op alle niveau's en ontwikkelingslijnen van de overheid en organisaties (denk o.a. aan burgerschapsvorming).

Projectplan
info

Ieder jaar ligt de focus op een ander thema, maar elk jaar komen alle thema's aan bod.

Structureel en intergraal, dat is het uitgangspunt van de Blockbox. Duurzaam werken aan de (persoonlijke) ontwikkeling van de volgende generatie, door ieder jaar op een gepaste manier in te zoomen op een bepaald thema.

Wat er wanneer aan bod komt, wordt bepaald door de resultaten van de Blockbox-les, de vragen van studenten en  focus van de school.

Schermafbeelding 2022-03-04 om 10.03.20.png

partners

Een netwerk van lokale en nationale maatschappelijke organisaties, onderwijsinstellingen, overheden, onderzoekers en opvoeders.

Met organisaties zoals o.a. Stichting Halt, Humanitas, Mondriaan, COC Limburg, Trajekt, @ease, RIEC, In2YourPlace, Kaleidoscoop, Universiteit Maastricht, Sexmatters, IMAGINE, GGD Limburg en CJG.

Meer info?

Neem contact met ons op. Projectleider Charlie informeert je graag!

contact?

Charlie profile picture.jpg
bottom of page